Het ontstaan van de Goldline aquarium LED lamp

Het idee van de Goldline aquarium led lamp is ontstaan nadat wij vanuit de markt de vraag kregen om een product te laten fabriceren die voldeed aan de volgende eisen:

 • Goede groei planten
 • Twee kleuren wit: daglicht en warm wit
 • RGB
 • Volledig dimbaar met controller
 • Gemakkelijk te monteren in huidige T5 en T8 armaturen
 • De meest gangbare maten voor o.a. Juwel aquaria

Een flinke verlanglijst dus en dat leek in het begin op een onmogelijk opgave. Wij houden wel van een uitdaging én samen met onze technische engineers zijn we gaan brainstormen. Verschillende ontwerpen zijn de revue gepasseerd en vele manuren zijn in de ontwikkeling gestoken om uiteindelijk tot een goed ontwerp te komen.

Eertse prototype

Eerste prototype tekening

HVP Aqua goldline prototype

Latere prototype tekening

HVP Aqua Goldline eindfase prototype

Het begint al ergens op te lijken

Testen, testen en nog eens testen

Mooi ontwerp en goede onderdelen. Klaar om op de markt te brengen zou je zeggen?! Met een goed ontwerp ben je er nog niet want voordat een lamp door ons op de markt gebracht wordt moet deze voldoen aan alle hoge eisen die wij aan onze producten stellen. Onze fabriek denkt daar net zo over en heeft “state of the art” apparatuur om de kwaliteit, lichtopbrengst, lichtkleur en duurzaamheid te testen. Wij willen dat onze klanten jarenlang kunnen genieten van topkwaliteit LED dus testen, testen en nog eens testen.

HVP Aqua Goldline aquarium LED Ontwikkeling

De lamp wordt geplaatst

HVP Aqua Goldline aquarium LED test Ontwikkeling

De lamp hangt en is aangesloten

HVP Aqua Goldline aquarium LED Ontwikkeling gemeten

De metingen worden gedaan

HVP Aqua Goldline aquarium LED Spectrum rapport

Het uiteindelijke spectrum

Het onderscheidend vermogen

Onze Goldline aquarium led lampen zitten bomvol unieke dingen die de lamp zo ontzettend succesvol maakt. Vele honderden klanten in Nederland, België en de rest van Europa genieten al van deze topper voor in het aquarium.

Groei planten

Door de unieke samenstelling van 7000K, 4000K en RGB leds is de ideale kleur licht gecreëerd. Hierdoor kunnen planten goed groeien. De verandering van verlichting kan een andere verhouding aan zuurstof en voedingstoffen betekenen. Houdt hier altijd rekening mee.

Volledig dimbaar met controller

De lamp is zo ontwikkeld dat hij “plug and play” wordt geleverd. Dit houdt in dat alle benodigde onderdelen in de doos zitten om de lamp te kunnen laten branden. Voor de klanten die graag de leds willen dimmen is er de eenvoudige mogelijkheid om een 5-kanaals controller aan te sluiten. Uiteraard wordt deze controller geleverd met een duidelijke en eenvoudige installatie handleiding.

HVP Aqua Goldline aquarium LED

Het uiteindelijke ontwerp

HVP aqua Goldline aquarium led T8 adapter ringen

De T8 adapter ringen

HVP Aqua Goldline aquarium LED koelribben

De zeer belangrijke koelribben

Maatvoering en montage

De Goldline wordt geleverd in 10 van de meest voorkomende lengtes:

 • 438mm
 • 550mm
 • 590mm
 • 742mm
 • 850mm
 • 895mm
 • 1047mm
 • 1150mm
 • 1200mm
 • 1450mm.

De lampen zijn standaard voorzien van montagedoppen voor een T5-armatuur. Voor de aquarianen met een T8-armatuur zijn er gratis bijgeleverde adapter ringen. Aanvullende informatie over onze producten kun je tevens vinden in onze uitgebreide catalogus. Klik hier om deze te downloaden

Categories: Blog